Pàgines

divendres, 30 de maig del 2014

LA FIRA MODERNISTA DE L'EIXAMPLE BARCELONÍ ES VESTEIX DE SARDANA

Demà, dins de la programació oficial de la Fira Modernista de l'Eixample, la sardana hi serà més present que mai en motiu de la capitalitat de Barcelona.
 
 
 
El dissabte els sardanistes podran ballar i escoltar sardanes al so d'una pianola de manubri centenària. Serà el moment que dansaires vestits d'època ambientaran amb llurs vestits modernistes aquesta singular ballada convidant el públic a participar-hi. Una estona després, la cobla sant Jordi-Ciutat de Barcelona serà qui agafarà el relleu oferint un concert de les sardanes més populars juntament amb balls vuitcentistes.

A la tarda, podrem retrocedir a prinicpis de segle per recordar l'ambient que es respirava en cabarets i teatres de la Barcelona de principis del segle XX amb el concert 'Recordant Eldorado'. La cobla Mediterrània amb la cantant Mercè Martínez -coneguda actriu de televisió- interpretaran cuplets i cançons de varietats que es cantaven fa 100 anys i que ens han arribat fins avui dia esdevenint peces clàssiques conegudes per tothom. Noespectacle únic que barreja la sonoritat de la cobla i la melosa veu d'aquesta cantant.   

LA PROGRAMACIÓ
11.00h
Ballada de sardanes amb pianola de manubri. Fira Modernista de l’Eixample.
Vine a escoltar i ballar sardanes amb una pianola de manubri antiga.
Participació del Grup Sardanista Horta amb vestits d'època.
Seguidament agafarà el relleu la cobla Sant Jordi, amb sardanes i balls vuitcentistes.

Lloc: Xamfrà dels carrers Girona i Mallorca
Activitat organitzada en col·laboració amb l’Associació de Comerciants i Professionals CorEixample.
 
18.00h
Concert "Recordant ElDorado". Fira Modernista de l’Eixample.
Concert a càrrec de la cobla Mediterrània i Mercè Martínez, sota la direcció de Bernat Castillejo interpretant sardanes i cuplets de finals del segle XIX i principis del XX.

Lloc: Xamfrà dels carrers Girona amb Aragó.

Activitat organitzada en col•laboració de l’Associació de Comerciants i Professionals CorEixample.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada