Pàgines

dijous, 30 d’octubre del 2014

La Cobla Berga Jove es presenta donant suport a l'ANC

El grup està integrat per onze joves berguedans d'entre 17 i 22 anys

   Redacció , Berga | 30/10/2014
 

   
Integrants de la Cobla Berga Jove Foto: Cobla Berga Jove
 
La Cobla Berga Jove es presentarà de forma oficial aquest divendres al públic berguedà i ho farà en el marc d'un acte de suport a l'Assemblea Nacional Catalana. Es tracta de la presentació oficial perquè, el passat mes de març, ja va fer una actuació amb la mateixa excusa. En aquell moment, va tenir un cert caràcter improvisat però, ara, aquest grup de joves músics berguedans ja està consolidat i vol, amb aquest acte, donar el tret de sortida a la seva carrera.

 

El concert d'aquest divendres es farà al Pavelló de Suècia de Berga, a dos quarts de nou del vespre, i s'emmarca en els diversos actes que està fent l'ANC per incentivar el vot de la ciutadania de cara al proper 9 de novembre. Tindrà dues parts. La primera està formada per peces que han triat els músics. Es tracta d'una selecció més personal, més semblant al que la nova cobla voldria posar en el seu repertori habitual, amb sardanes com 'Empordanesa', de Joaquim Serra i Corominas, o 'Amor entre runes', de Josep M. Bernat i Colomina. La segona part, en canvi, és més popular i culminarà amb 'La Santa Espina' i 'El Cant de la Senyera'.

A banda dels músics que integren la cobla, el concert d'aquest divendres comptarà també amb la col·laboració de Ricard Lebourgeois a la percussió i de Denis Rojo a la direcció. A banda del pla estrictament musical, l'acte també té un espai per a la poesia, amb la intervenció dels rapsodes Toni Gol, Ton Vilà i Antònia Molera. A banda, hi haurà la lectura d'un manifest a càrrec de Carme Pruñonosa, vocal de la sectorial de l'ANC de Sardanes per la Independència.

Aprofitar la "qualitat" de la música de casa nostra
La Cobla Berga Jove va néixer accidentalment arran del concert amb què es va donar suport a la campanya de l'ANC que demanava la signatura d'un vot per la independència. Ara bé, des de llavors, els seus integrants han fet diversos assajos, especialment durant l'estiu. Lluís Gual ha explicat a NacióBerguedà que la seva intenció és fer concerts per aprofitar la "música de molta qualitat" que existeix d'aquest gènere i que "no es toca gaire". "També vam veure que hi havia molta qualitat en els músics", afegeix Gual en referència a la impressió que els va fer la seva primera posada en escena i als motius pels quals han decidit de tirar endavant aquest projecte.

Els integrants de la nova cobla tenen entre 17 i 22 anys. A més de Lluís Gual, són Queralt Quadra, Júlia Altarriba, Joan Serra, Marc Escànez, Marc Villegas, Toni Molera, Martí Badia, Marcel Comellas, Blai Gragés i Anna Benavides. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada