Pàgines

dissabte, 26 de setembre del 2015

Mor Manuel Oltra, mestre de mestres


La seva producció musical compta amb sardanes, peces simfòniques per a cobla, obres per a veu i música orquestral
  
Va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2010   
El mestre Oltra amb el que fou alumne seu, el també professor i compositor, Jordi León
Concert de Primavera, Sitges  16.5.2010
Font: F.Vallejo

C.S.C - Premsa
 
El versàtil compositor i professor de música Manuel Oltra ha mort aquesta nit a l’edat de 93 anys. La seva producció compta amb sardanes, peces simfòniques per a cobla, obres per a veu i música orquestral.

Va ser deixeble de músics tan destacats com Eduard Toldrà o Joaquim Zamacois. Va se catedràtic d’harmonia, contrapunt, fuga i formes musicals del Conservatori Superior de Música de Barcelona (1959-1987), on en va ser subdirector del 1973 al 1981. Per aquesta raó, molts dels músics i compositors d’avui en dia han passat per les seves classes.

La seva producció compta amb una gran diversitat: més de 30 sardanes, com ‘De matí, de matinet’, ‘Present de noces’ o ‘Montjoliu’; sardanes corals, com ‘Pregària’; peces simfòniques per a cobla, com ‘La filadora’, ‘Rapsòdia per a piano i cobla’ o ‘Montmagastre: petit quadre simfònic’; més d’un centenar de ballets per a cobla com ‘La contradansa d’Alentorn’ o ‘Els bombers barcelonins’; obres simfòniques per a orquestra com ‘Simfonia Esparsa’ o ‘Doble 5: Suite’, per a quintet de vent i orquestra de corda en són un clar exemple.

La seva tasca i qualitat li van permetre guanyar diversos premis i reconeixements, com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2010; el Premi Nacional de Música en l'apartat de composició del 1994; el Premi Nacional Agustí Borgunyó del 2006 o el Premi de la Crítica del concurs La Sardana de l'Any 1974 ‘Solitud’.

El Tanatori de Les Corts acollirà demà diumenge a les 10:00 h. la cerimònia de comiat.
 

 
Montmagastre, obra de Manuel Oltra, interpretada per la cobla Mil·lenària "Fidelíssima Vila de Perpinyà"al Palau de Congressos de Perpinyà, 1 de desembre de 2012
Percussions : Jean-Baptiste Solano
Direcció : Jesús Ventura i Barnet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada