Pàgines

dimarts, 19 de gener del 2016

LA COBLA I LA SARDANA PRESENTS A SOM CULTURA POPULAR

LA SARDANAESPORTIVA ESTARÀ REPRESENTADA PER LA COLLA XÀLDIGA
 


http://www.ens.cat
 
La convocatòria, que tindrà lloc del 21 al 24 de gener de 2016 a l'edifici de la Fabra i Coats (Barcelona), s’adreça a les entitats i associacions de la cultura popular, federacions i confederacions d’àmbit nacional, així com  també als estudiosos, antropòlegs i etnògrafs al món acadèmic i  investigadors del patrimoni immaterial i practicants en general d’arreu del país.
L’objectiu és oferir espais de trobada a disposició dels protagonistes de la cultura popular. Per aquest motiu entre els mesos d'octubre i novembre  les entitats, associacions i federacions interessades van poder inscriure’s i fer les seves aportacions sobre com volen participar en la Mostra.
 
L'organitzador de la trobada, l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, disposarà de diferents espais i àmbits, per tal que cada entitat, associació o federació pugui manifestar-se amb pluralitat. Així doncs, ‘Ensenya’t’ engloba l’espai de mostra d’entitats, la mostra editorial, els mitjans de comunicació i les fires de productes festers i de joguines. La cultura popular s’ha de viure i per això a ‘Viu’ hi haurà un espai d’actuacions, una mostra gastronòmica i un torneig esportiu. Finalment l’àmbit ‘Explica’ns’ acollirà les assemblees i debats organitzats per les mateixes entitats i associacions, així com la tradiràdio_tv i una trobada de viquipedistes.
Cal destacar que la Mostra també aposta per l’establiment de llaços amb investigador i etnòlegs, per aquest motiu a l’espai ‘Coneix’ hi haurà el museu nòmada, l’espai de les pantalles i la cultura popular a l’escola.
 
Com a objectius secundaris de la mostra hi ha el fet de reivindicar, i també donar a conèixer iniciatives singulars en l’àmbit de la creació a partir d’elements de la cultura popular, en especial, aquelles que s’adrecen al públic escolar, infantil i familiar. Cal destacar també que la mostra del patrimoni immaterial a Barcelona: Som Cultura Popular vol donar servei a les entitats, oferint-los, entre altres, la logística necessària per a desenvolupar les seves assemblees i trobades anuals, i també un assessorament en matèria de gestió del dia a dia de les entitats.

Podeu veure el programa sencer clicant aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada