Pàgines

dissabte, 2 de juliol del 2016

El monestir de Sant Pere de Casserres obre les portes pel 10è Aplec Comarcal d’Osona

Un concert amb la Principal de la Bisbal i la Mostra de Cultura Popular completen el cap de semana festiu
 
Monestir de Sant Pere de Casserres / Font: Ajuntament de Les Masies de Roda
Monestir de Sant Pere de Casserres / Font: Ajuntament de Les Masies de Roda

Felip Vallejo
 
L’any 2007 naixia, gràcies a l’impuls del Consell Comarcal d’Osona i per iniciativa de les entitats sardanistes de la comarca, l’Aplec Comarcal d’Osona. Aquesta desena edició s’encetarà avui dissabte a la tarda amb un concert de sardanes que oferirà La Principal de la Bisbal.
 
Els actes continuaran diumenge al matí amb un esmorzar popular, la Mostra de Cultura Popular, i, a les 12 del migdia. la primera ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Girona.
 
Després del dinar de germanor, serà torn per l’Aplec sardanista amb les cobles La Principal del Llobregat, Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell. Cal destacar l’estrena de dues sardanes dels mestres Jordi Vilaró i Carles Santiago.
En el transcurs de l’Aplec s’homenatjarà al sardanista manlleuenc Josep Verdaguer i a Salvador Saumoy, promotor í representant de la cobla Jovenívola de Sabadell, que aquest any compleix 40 anys d’existència. També es lliurarà l’estendard de l’aplec a l’Ajuntament de Seva, municipi organitzador de l’11è Aplec Comarcal l’any 2017.

 Podeu veure el programa sencer
clicant aquí.

5 aplecs més omplen de sardanes el cap de setmana, repartits per tot el país



Aplec de Banyoles / Font Ràdio Banyoles

Comencem per aquesta nit a les poblacions d’Artés i Sant Andreu de Llavaneres on celebren les  44ena  i 40ena  edicions respectivament.
Demà destaca la 64ena edició de l’Aplec de Banyoles, tot un dia dedicat a la sardana i que inclou una fira-mercat de cultura popular amb la participació d’una desena d’entitats.
Les cobles La Principal de Porqueres, Mil.lenària i Bisbal Jove oferiran les 26 sardanes programades per l’ocasió. L’esbart Fontcoberta serà l’encarregat de tancar l’edició d’aquest any de l’Aplec. 

Montblanc, també  en sessions de matí i tarda, i Juneda, a partir de les 7 del vespre completen aquest atapeït cap de setmana sardanista, sense deixar de banda les nombroses ballades que s’organitzen per tot el territori i que es multipliquen en la temporada d’estiu. 
 
Com sempre, totes les activitats les teniu al web  http://fed.sardanista.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada