Pàgines

dimecres, 8 de gener de 2014

TARRAGONA DANSA AMB LA PRINCIPAL

LA PRINCIPAL DE LA BISBAL FA PARADA A TARRAGONA EN LA  GIRA DEL  125è
ANIVERSARI

ALFRED ABAD: "UN CONCERT AMB MOLT DE COLOR TARRAGONÍ"

Diumenge vinent podrem gaudir d'un espectacle inèdit, per primera vegada podrem veure i escoltar en el mateix escenari a la cobla La Principal de la Bisbal, les colles de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa i els esbarts Santa Tecla i Esbart Dansaire de Tarragona. Serà, com no, a la ciutat de Tarragona, concretament al Teatre Metropol a les 6 de la tarda.

L'Alfred Abad, President de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, ens explica com va sorgir el projecte:
".... doncs,  va sortir de la mateixa cobla  que està de gira pels 125 anys, i volia actuar a Tarragona.
Havia contactat amb l'Ajuntament i alguna altra entitat de la ciutat per mirar de venir per Santa Tecla, però finalment no va poder ser. De manera que en Biel Castelló es va posar en contacte amb nosaltres preguntant si estaríem interessats en organitzar la seva actuació a la ciutat.
Nosaltres ja fem concerts, editem CDs, programem ballades, etc. de manera que encaixa amb la nostra tasca habitual, però -sempre hi ha un però- la qüestió econòmica era i és molt important, de manera que ens hi podríem posar, sempre i quan no signifiqués una hipoteca pels comptes de l'entitat.
Llavors vam posar fil a l'agulla i  vam establir converses tant amb la cobla com amb el nostre ajuntament.
Amb la cobla es va arribar a un acord econòmic i l'ajuntament , que com sempre s'ha portat fantasticament bé,  ens ha cedit sense cap cost les instalacions, concretament el Teatre Metropol.
Des d'aquí els volem agraïr la seva valuosa col.laboració en aquest projecte...."


Colla Petits Tarragona Dansa /Imatge: TD 
A la primera part podrem escoltar 7 sardanes que ens faran un recorregut per la història de la cobla i en la segona  gaudirem de les actuacions de la colla Petits Tarragona Dansa, l'esbart Dansaire Tarragona, L'esbart Santa Tecla  i la colla Tarragona Dansa per aquest ordre, amb la interpretació de La Principal de la Bisbal.  El mateix Alfred, ens fa cinc cèntims:

"....El programa de la primera part l'ha triat la pròpia cobla, i la segona part ha estat un acord entre cobla-esbarts de la ciutat i grup TD.
Destaca l'estrena de la darrera sardana de l'Anna Abad, que porta per títol "I més enllà..". Està dedicada a la Tarragona Dansa, i té la seva anècdota, perquè és una sardana que va començar a escriure aquí ja fa uns mesos, i l'ha acabat de fer -just a temps per a l'estrena- a Bochum, a Alemanya, on està estudiant enguany.

Colla Tarragona Dansa / Imatge: E. Capdevila
Evidentment, esperem que agradi molt -Francesc Cassú, el director, ja ens ha adelantat que serà un èxit- i que acabi de donar color tarragoní al concert.
L'Anna no hi serà a l'estrena; ja ha tornat a Alemanya, però esperem poder fer amb ella un FaceTime i que estigui present encara que sigui via mòbil. 
I per acabar vull remarcar, per important -és el primer cop que passa a la ciutat-  l'actuació conjunta de sardanes i esbarts gràcies a la predisposició genial tant del Santa Tecla com del Dansaire de Tarragona, que participaran desinteressadament a l'acte. Estem molt contents de poder comptar amb ells, per als esbarts poder actuar al Metropol amb la Principal de la Bisbal és una motivació important, també, i tot plegat ajudarà a que el concert tingui, com ja he dit abans,  una segona part amb molt de color tarragoní."
 
Al migdia, com a aperitiu de l'esdeveniment, la cobla ens oferirà una audició a la Rambla Nova, on podrem ballar sardanes dels mestres Puigferrer, Paulí, René Picamal i del mateix A. Abad, entre altres. Només dir que en cas de pluja es faria al pavelló del col·legi Teresianes, Rambla Nova 79.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada