Pàgines

dijous, 17 de juliol de 2014

El 35è Festival Internacional de Música de Ripoll obre amb "Retrats d'un sentiment", amb la cobla Marinada i la colla sardanista Violetes del Bosc

L'ESPECTACLE S'OFERIRÀ DEMÀ AL CLAUSTRE DEL MONESTIR DE RIPOLL A LES 10 DE LA NIT
 
 

“Retrats d’un sentiment” és un viatge als darrers 150 anys d’història de Catalunya, on l’espectador podrà conèixer la realitat social i cultural del país en les diferents etapes que ha viscut. La sardana, considerada dansa nacional de Catalunya, ha jugat un paper molt important durant el darrer segle: ha evolucionat amb els fets històrics del país i amb la transformació de la societat catalana.

Així doncs, aquest espectacle vol donar a conèixer els fets històrics més rellevants del darrer segle, els quals han fet evolucionar la sardana fins als nostres dies. La Colla Violetes del Bosc, amb la seva elegància, mostrarà l’evolució de la dansa mentre que la Cobla Marinada, amb el seu enginy musical, evocarà als oients a les diferents époques a través d’una acurada selecció de sardanes.
 
Dues de les formacions més rellevants del panorama sardanístic actual s’uneixen per presentar “Retrats d’un sentiment”. La cobla Marinada amb la seva música i la colla Violetes del Bosc amb la dansa, acompanyen la interpretació que fa l'actor Marc Pujol d'un text, escrit per a l'ocasió pel dramaturg Màrius Moneo.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada