Pàgines

dimecres, 4 de març de 2015

COBLA CIUTAT DE GIRONA, 40 ANYS

                                                              La cobla Ciutat de Girona a Banyoles, octubre de 2014 / Imatge: Colles Gironines

La cobla Ciutat de Girona neix l’any 1975, ara fa 40 anys, a partir de la iniciativa de diversos excomponents de les millors cobles-orquestres del moment, com ara de la Principal de la Bisbal i la Montgrins, encapçalats per en Lluís Buscarons, reconegut flabiolaire i compositor. 
 
Per commemorar aquesta efemèride han preparat per aquest divendres a  2/4 de 10 de la nit, un concert amb un programa molt especial al Teatre Municipal de Girona, mateix emplaçament del concert inaugural de la cobla que es va celebrar el 9 de març de 1975.
 
El concert oferirà una selecció d’algunes de les peces que es van interpretar al 1r concert que va oferir la cobla fa 40 anys. També, hi haurà una selecció musical del treball  desenvolupat per la cobla al llarg d'aquests anys. Així, s’hi sentirà des de música clàssica fins a sardanes d’autors tan diverses com en Jesús Ventura, en Lluís Buscarons o n’Esteve Molero. També s’estrenarà una sardana dedicada a la cobla de n’Agustí Pedrico, excomponent de la formació.
 
L’esdeveniment comptarà amb la presència de 3 fundadors de la cobla: en Josep Joli, contrabaix; en Josep Brugué, tenora i en Jordi Compte, trompeta. A més, presentarà el concert Esteve Molero, fill de l’Eugeni Molero, qui va ser el conductor del concert inaugural.

FORMACIÓ ACTUAL DE LA COBLA
Flabiol i tamborí: Óscar Sánchez Moscatel
Tibles: David Plans Ortega, Felip Morales Pareja
Tenores: Josep Coll Ferrando, Jordi Pujol Casademunt
Trompetes: Joan Remacha Pajuelo, David Hidalgo Borrell
Trombó: Francesc Sala Giralt
Fiscorns: Salvador Salla Solà, Joaquim Burjachs Gómez
Contrabaix: Alberto Rodríguez Cerezo
 
Durant aquestes 4 dècades han format part de la cobla, com a flabiols, en Lluís Buscarons i en Marcel Sabaté; com a tibles en Juli Esteve, en Jaume Esteve, en Joaquim Portas, en Narcís Roura i en Joan Parés; com a tenores en Josep Cullell, en Josep Brugué, en Joan Roca, en Jaume Call, en Santi Roura, en Pere Millet i n’Adrià Bauzó. Com a trompetes consten en Jordi Compte, en Pere Rabasseda, en Marcel·lí Trias, en J. L. Luque, en Pere Banyeres, n’Oleguer Freixas, en Llorenç Sabaté, en Ruben Serra, en José Antonio Vicente i en Marc Solanelles; com a trombons en Pere Cortada, en Joan Franquesa, n’Eloi Planiol i en Jack McGee; de fiscorns en Josep Puig, en Miquel Tudela, n’Alexandre Port, en Josep Mercader, en Francesc Camps, en Jordi Estartús, n’Eduard Figaró, en Ramon Casanovas i en Jack McGee; mentre com a contrabaixos han estat en Josep Joli, en Martí Puntí, n’Antoni Blázquez, n’Amadeu Puntí, n’Agustí Pedrico i en Tomàs Espanyó.
Els directors musicals han sigut en Lluís Buscarons, en Francesc Camps i en Marcel Sabaté, i com representants, en Lluís Buscarons i en Marcel·lí Trias.

    

Les entrades per assistir a aquest concert commemoratiu es poden comprar a través del les taquilles del Teatre i a l’Auditori de Girona, o per internet a les pàgines web www.girona.cat/entrades i www.girona.cat/teatremunicipal. El seu preu és de 12 €.

La contractació d'aquest concert estarà disponible a partir del dia de l’estrena. Per fer-ho, només cal contactar amb la cobla a través del correu electrònic info@coblaciutatdegirona.com.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada