Pàgines

divendres, 4 de setembre de 2015

CONCERT DE LA DIADA AMB LA SIMFÒNICA DE CORDA I COBLA

El concert teixirà amb 15 himnes la història emotiva de Catalunya


Europa press
BARCELONA, 2 de Setembre
 
Joan  Crosas,  Arnau  Tordera,  Miquel Gil i Mariona  Sagarra,  entre  els solistes que actuaran 

El concert de commemoració de la Diada de l'11 de setembre, que tindrà lloc el 8 de setembre al Born Centre Cultural (BCC), repassarà la història emotiva de Catalunya a través de 15 himnes que han configurat la identitat catalana amb el títol 'Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica'.
En roda de premsa aquest dimecres, han presentat l'espectacle el seu director musical Francesc Cassú; el comissionat d'Estudis Estratègics de l'Ajuntament de Barcelona Xavier Domènech, i el musicòleg Jaume Ayats, autor del llibre que ha inspirat el concert i l'exposició que ho acompanya 'Bon cop de falç. La història de l'himne'.
El recital anirà a càrrec de la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya sota la direcció de Cassú, encarregat --al costat d'Adrià Barbosa-- dels arranjaments de les cançons del programa: 'Plany'; 'Bac de Roda'; 'L'emigrant'; 'Cançó d'amor i de guerra'; 'La Santa Espina'; 'El cant del poble'; 'El més petit de tots'; 'El cant de la senyera'; 'D'un temps, d'un país'; 'Catalunya, comtat gran'; 'L'estaca'; 'La fera ferotge'; 'La balanguera'; 'La muixeranga' i 'Els Segadors', que tancarà el concert.
 
ORQUESTRA DE 90 MÚSICS
Entre 80 i 90 músics de l'orquestra interpretaran les peces seleccionades, que tindran com a solistes l'actor i músic Joan Crosas; el cantautor valencià Miquel Gil; la Coral Cantiga; el tenor Roger Padullés; el cantant i compositor del grup Obeses, Arnau Tordera; el membre de Pont d'Arcalís i dinamitzador folk Jordi Fàbregas, i la cantant Mariona Sagarra.
Aquesta producció part del descobriment d'Ayats que 'Els Segadors' està basada en una cançó popular eròtica --'Els tres garberets'--, una anècdota que va servir per teixir la idea que havia de "recórrer la història cantada i emotiva del país amb música i cançons", que serveixen per construir com es vol comunicar, cohesionar i representar un poble.
"Els detalls emotius són els que acaben quedant a la pell i la memòria de la gent", ha defensat Ayats, qui ha sostingut que el concert vol reivindicar aquest aspecte perquè també contribueix a construir la història de Catalunya.
 
DUES ÚNIQUES SESSIONS I OPCIÓ DE GIRA
El concert es portarà a terme en dues sessions: una a les 20 hores, que ja ha esgotat totes les entrades, i una altra a les 22 hores, i la voluntat és fer una gira amb aquest espectacle, produït per L'Avenç, Grup Enderrock i Clack per al Born amb el suport de la Generalitat i la Fundació Metalquímia.
Durant setembre, l'espai Dalmau del BCC acollirà l'exhibició 'Bon cop de falç. La història d'un himne', que vol explicar 'Els Segadors' des d'una perspectiva històrica i del seu ús social amb la finalitat de "poder posar el cant de la gent del país, aquesta emoció cantada, com un  dels centres de discussió del que volem ser i on volem anar", ha dit Ayats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada