Pàgines

dissabte, 15 d’octubre del 2016

‘In Somni’ en gira


                           Imatge de l'espectacle / Font:Colla Sardanista Rosa de Reus

L’espectacle que fusiona la cobla amb el “hip-hop” i la música electrònica omple el Teatre Fortuny de Reus en el concert commemoratiu del 50è Aplec de la Sardana d’aquesta ciutat
 
 
El 2016 es compleixen 50 edicions de l’Aplec Baix Camp, celebrat durant el mes de setembre, dins els actes de la festa major de Misericòrdia de Reus. A més dels actes més protocol·laris, una aposta de la colla sardanista Rosa de Reus, organitzadora de l’aplec, ha estat aquest concert commemoratiu que lliga amb la tradició d’integrar altres formes de cultura popular de l’aplec reusenc, segons ens ha explicat Jordi Vallès, membre de la colla sardanista.
 
L’espectacle , una coproducció de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de Les Flors i la Fira Mediterrània de Manresa, és fruit de l’estrena i l’èxit del laboratori de creació, fet a la Fira Mediterrània, que van realitzar la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i la companyia de dansa urbana Kulbik Dance el passat 2014.

 Amb la inclusió del Dj Mario Nieto al projecte es va estrenar la primera setmana d’octubre del 2015 al Mercat de les Flors i 10 dies més tard inaugurava la 18ena edició de la Fira Mediterrània de Manresa.
 
El resultat és un espectacle amb un fil narratiu (els somnis d’un jove a la seva habitació) i una dimensió teatral important. El ‘protagonista’ és el Dj Mario Nieto, que no només fa anar els plats en interacció amb els músics de la cobla sinó que encarna el nen somniador que va construint la història. Al seu voltant, els ballarins de Kulbik es mouen, inspirats en les històries d’algunes de les sardanes que sonen (‘Per tu ploro’, de Pep Ventura, ‘L’ermita vella’ o ‘Les quatre miniatures’ de Manuel Oltra, entre altres).
 
Per a la Cobla Sant Jordi ha aquest espectacle ha estat un nou “repte” dins d’una dilatada trajectòria de col·laboracions i experiments que transgredeixen l’hàbitat natural d’una formació de cobla. En aquest cas, una de les complexitats és que els músics han renunciat a dur faristol (per connectar amb la informalitat de la dansa urbana) i per tant han hagut d’aprendre de memòria totes les partitures. “Si ens ho hem d’aprendre, ho fem, si hem de saltar, ho fem, i si hem d’anar per terra, ho fem”, ha manifestat Pep Moliner responsable de promoció, difusió i comunicació i fiscornaire de la cobla Sant Jordi.
 


Propers concerts
Avui dissabte 15, ARTÉS
10 nit – Sala Dos de Gener

Diumenge 13 de noviembre, MATARÓ
7 tarda – Teatre Monumental

3 de febrer de 2017, SANT CUGAT DEL VALLÈS
Auditori de Sant Cugat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada