Pàgines

dimecres, 8 de febrer del 2017

Tribut a Pep Ventura, el concert del bicentenari

El dia 4 de febrer de 2017, s'ha celebrat un dels actes més importants del bicentenari del naixement de Josep Mª Ventura i Casas, el concert "Tribut a Pep Ventura"
 
  
Text i imatges: Foment de la Sardana de Figueres
 
Un concert on la cobla-orquestra Montgrins ens ha delectat, amb la interpretació d'obres inèdites del músic entre sardanes i ballables i, s'ha tancat amb quatre sardanes dedicades al mestre de quatre compositors diferents.
Gràcies a l'Anna Costal, musicòloga, s'ha pogut accedir als arxius del centre de documentació de l'Orfeó Català, on està dipositada l'obra de Pep Ventura, aportant aquest material tan valuós que la cobla-orquestra Montgrins ens ha ofert.
El concert ha estat conduït per la jove Queralt Pedemonte que ens ha endinsat a cadascuna de les peces, fent-nos adonar d'aspectes ben representatius.
 
 
 

 
Perquè aquest és un dels objectius que ens hem proposat les tres entitats organitzadores (Ajuntament de Figueres, Confederació Sardanista de Catalunya i Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres) : recuperar la figura - trajectòria i obra - de Pep Ventura, per donar-li el lloc que li pertoca entre els músics cabdals del País, i especialment recuperar la seva música, sobretot la que va més enllà de les sardanes conegudes, i que les generacions actuals desconeixem i tenim totalment oblidada.  
 
 
I en aquesta celebració d'aniversari, no hi podia faltar un regal. En Jaume Nonell, sabadellenc i estudiós del món de la sardana, ha volgut fer la presentació pública de la seva darrera troballa, una foto desconeguda de Pep Ventura, feta pel fotògraf figuerenc Antoni Masferrer cap a 1865. I com havia de ser, aquest nou retrat, s'ha presentat a Figueres, dins el marc de la celebració del bicentenari de Pep Ventura.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada