Pàgines

divendres, 10 de març del 2017

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya premiada a la Nit dels Enderrock

El treball “Tossudament Llach”  ha estat guardonat amb el premi popular al millor àlbum de música clàssica
 


La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) va enregistrar el passat mes de novembre  el seu últim treball discogràfic, batejat amb el nom de ‘Tossudament Llach’. Un doble disc recopilatori de les cançons més representatives del cantautor  Lluís Llach. Aquest treball, el vuitè de la formació, ha comptat amb la participació dels cantants Beth i Manu Guix, que ja havien actuat en diverses ocasions amb la SCCC, i amb la incorporació de nous intèrprets de primera línia, com són Roger Padullés i Elena Gadel.

El president executiu de Metalquimia,  impulsora del projecte, Josep Lagares, ha explicat que la idea de fer aquest disc va sorgir just al final dels concerts de presentació de l’anterior treball de la SCCC a l’Auditori de Girona, quan Lluís Llach va felicitar la formació musical i “es va declarar admirat pel so únic que emet aquesta formació musical, que també és única”. “Allò ens va inspirar la voluntat de fer-li un reconeixement per la seva gran obra, per ser un gran mestre i un gran patriota” ha assenyalat Lagares. En aquest sentit, el nom del disc, ‘Tossudament Llach’, “vol reflectir la resistència de Llach, la seva persistència, el fet que després de 50 anys encara sigui vigent la seva música, cosa que el sorprèn fins i tot a ell”, ha explicat el director tècnic de la SCCC, Jaume Lleixà, que ha puntualitzat que el nom del disc ha sorgit de la SCCC i dels seus impulsors. Lleixà també ha dit que “amb orquestra i en gran format no s’havien interpretat mai les cançons de Llach”, afirmació a la qual Lagares ha afegit que “donada la peculiaritat de la SCCC, hi haurà un abans i un després d’aquest disc i dels concerts”. 

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és un projecte que impulsa la fundació Metalquimia i que dirigeix Francesc Cassú.
 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada