Pàgines

divendres, 2 de febrer de 2018

ENGEGA L'ANY VILADESAU EN EL CENTENARI DEL PRINCEP DE LA TENORA


Acte de presentació a Calonge / Font: Museu de la Medierrania
 
Coincidint amb el centenari del seu naixement, aquest any es celebra l'Any Viladesau, en record del gran intèrpret de tenora  i compositor de sardanes Ricard Viladesau ( 1918 – 2018). Al llarg de 12 mesos Calonge, la seva vila natal , serà l'eix de les activitats destinades a recordar i difondre la figura del “Princep de la tenora” anomenat així per Pau Casals en una programació sota l’organització de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, en col·laboració amb la Diputació de Girona.

La primera de les activitats serà el proper 16 de març, a la Biblioteca Pere Caner de Calonge, on s’ha programat una Taula rodona sota el  títol “La música de Ricard Viladesau”. Els actes s’aniran succeint al llarg de tot l’any fins el 19 de gener de l’any que ve, amb un gran concert de cloenda a l'Auditori de Girona.   

En  l’acte de la seva presentació, el passat 18 de gener, s’ha  es va donar a conèixer un nou disc centrat en Viladesau. Es tracta d'un volum gravat en directe a Calonge per La Principal de la Bisbal, cobla de la qual va formar part des de l’any 1950 al 1970. El disc inclou 12 peces entre les quals n'hi ha 3 seves: La Placeta dels Llops, Esperit Calongí i Va de Vals. També compta amb obres d'altres compositors calongins com Enric Vilà i Ivan Joanals, així com sardanes dedicades a Calonge i interpretades en aquest compacte sota la direcció dels seus autors.

Paral·lelament, s’estan portant  a terme diverses propostes des de diferents institucions culturals. Així el Museu de la Mediterrània can Quintana de Torroella de Montgrí presenta des del 27 de gener, l'exposició 'Ricard Viladesau. El príncep de la tenora', i la Cobla Ciutat de Girona que realitza al llarg d’aquest any diversos treballs i propostes musicals al voltant d’aquest esdeveniment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada