Pàgines

dilluns, 13 de març del 2017

" Per ser una dona toques prou bé", conferència reivindicativa a Olesa

Pere Salvador, president d’Olesa Sardanista: “Ha quedat clar que queda molta feina per fer, i des de la nostra agrupació hem intentat aportar el nostre granet de sorra al respecte.”
 


Text i imatges: Olesa Sardanista
 
L’Acte organitzat per l’ACF Olesa sardanista, en el marc del seu 60è Aniversari i dins del primer festival ADONA’T en motiu del Dia Internacional de la Dona,  va ser una reivindicació d’aquesta, com a intèrpret, cosa sobradament demostrada en el tastet musical posterior a la conferència, on tres fundadores de la Cobla Vila d’Olesa, Teresa Campos (tenora), Raquel Bodas (piano), i Isi López (trombó), van oferir un tastet musical. La interpretació de la sardana “És la Moreneta” a piano i dues veus, o la sardana “Noia Olesana” del mestre Olesà Joan Segura, traspassat recentment, van ser els moments més emotius de la vetllada. 
 
 
La Conferència: “Per ser una dona toques prou bé”. Música i gènere en el cas paradigmàtic de la cobla, on la musicòloga i professora de l’ESMUC, Anna Costal,  va voler il·lustrar el paper de la dona en el món de la música, un espai vedat per al gènere femení en molts aspectes, com a mínim en l’àmbit públic. Va fer un recorregut de la situació de la dona com a músic, des de la  clàssica passant pel Rock, i acabant a la cobla, on a dia d’avui les dones encara són minoria. Les intèrprets d’aquesta formació, són entre un deu i un quinze per cent, però si ens fixem  en les comarques gironines, el percentatge encara és molt menor. Per no dir, dels comentaris que a dia d’avui, encara, es fa a les dones per part de companys músics homes i sardanistes.

Montserrat Vergara, regidora d’igualtat de l’ajuntament d’Olesa de Montserrat, va tancar l’acte felicitant la iniciativa de l’Agrupació i els va encoratjat a continuar treballant per a la normalització de la presència de la dona, tan a la cultura, com en la resta  d’àmbits.
 
 
La propera cita sardanista serà el diumenge 26 de març a les 19h a la Plaça de la Sardana amb la Cobla vila d’Olesa, amb l’estrena de les ballades a plaça. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada