Pàgines

dimecres, 18 d’abril del 2018

GERARD PASTOR I RAMON CARDO GUANYEN EL CONCURS MUSICAL MASQUEFA - MONTGRINS 2018

El Premi de composició de música per a cobla s’atorga en el marc del cicle musical ‘Masquefa sona bé’, que promou la divulgació de la música a la vila

Els premiats al costat de la cobla Montgrins / Ramon Vallfogona
 
 
La 2a edició del Premi de composició de música per a cobla Masquefa - Montgrins ha premiat ex aequo les obres El dansaire, de Ramon Cardo, i Danses Imaginàries, de Gerard Pastor. El veredicte del jurat s’ha fet públic en el concert de presentació de les quatre obres finalistes, d’un total de 14, celebrat aquest diumenge dins del festival de música 'Masquefa sona bé”.

Ramon Cardo és de la població de Godella, al País Valencià. La seva carrera musical ha estat vinculada sempre al jazz, com a saxofonista i director. També desenvolupa la tasca educativa com a director del departament de Jazz de la Universitat Jaume I de Castelló i del departament de jazz del Conservatori Superior de Música de València. La seva primera obra per a cobla El pas del temps, un divertiment per a tenora solista i cobla fou estrenada en   el Memorial Joaquim Serra de l'any passat.

Gerard Pastor és pianista, director i compositor. Ha creat més de 30 sardanes i ha guanyat diversos premis de composició, com el Concurs de Joves Compositors de Blanes; el 2º Concurso de composición para Banda Sinfónica 'Vicente Ruiz Monrabal' de la Confederación Española de Sociedades Musicales (CESM) o el Premi Josep Maria Lleixà i Subirats.
D'altra banda, Retrats, de Carles Prat, i Ofrena al poeta Joan Brossa, de Joan Lluís Moraleda, han estat premiades amb l’accèssit.
El jurat l'han integrat Joan Albert Amargós, Marcel Sabaté i Jesús Ventura, i Jordi Tomàs, de 'Masquefa sona bé', com a secretari. 

El concurs, emmarcat cicle de música estable 'Masquefa sona bé', promou la divulgació musical a aquesta població de l'Anoia i esta dotat amb 3000€.  Aquest certamen s'organitza per commemorar els més de 70 anys de relació de la cobla Montgrins amb la població de Masquefa. Està impulsat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Masquefa i compta amb la col·laboració de la Cobla Montgrins, i l’organització del ‘Masquefa sona bé’.

La 1a edició la va guanyar el pianista i compositor Jordi Castellà amb l'obra Fantasia per a tenora i cobla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada