Pàgines

dimarts, 10 d’abril del 2018

"Miss Dalí" mostra la relació de la família Dalí amb la sardana

El film, dirigit per Ventura Pons, es va rodar a  Rambla de Figueres, entre altres indrets. Font: Xavi Toral, Rosa Espigulé i Montserrat Mauné.

Aquest divendres passat s’ha estrenat a Figueres la pel·lícula Miss Dalí de Ventura Pons, una obra que narra la relació d’Anna Maria Dalí amb el seu famós germà Salvador.  El film  ha comptat amb la participació del Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres, que va estar rodant una escena d’època el passat mes de juny a la rambla de la capital empordanesa.
La seqüència se situa l’any 1925 i descriu un moment en què el pare de Dalí, a qui li agradaven molt les sardanes, va pagar una audició a la Rambla amb motiu de la visita del poeta Federico García Lorca a Figueres.
En ella es poden veure membres del Foment de la Sardana de Figueres, gràcies al qual  es va concretar la participació sardanista a la pel·lícula, vestits amb roba dels anys 20, i també dansaires de l’entitat Mediterrània Dansa i de la colla Tramuntana de la Societat Coral Erato, també figuerenques. Tots ells apareixen a la pel·lícula ballant una sardana del mestre Pep Ventura interpretada pels músics de la cobla La Principal d’Olot.
Les sardanes que s'hi interpreten són Cants del dia i El diablo en el poder, ambdues de Pep Ventura. L'elecció de Cants del dia és volguda, ja que s'hi escolta l'himne republicà de Riego, i la pel·lícula s'emmarca en els anys 20, quan el republicanisme era una opció política creixent.
 
Per festejar la incorporació de la sardana a la pel·lícula i estrenar-la a Figueres, el Foment de la Sardana Pep Ventura ha organitzat una ballada davant el recentment recuperat cine Las Vegas aquest  divendres passat.  A l'esdeveniment sardanista hi ha assistit el director del film, Ventura Pons, i alguns dels actors. L'estrena ha comptat amb l'espectacle de la catifa vermella i un Cadillac amb el qual ha arribat Ventura Pons.La part musical ha anat a càrrec de la mateixa cobla que va participar en la filmació, La Principal d'Olot.

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada