Pàgines

dimarts, 15 de maig del 2018

La vall de Ribes, Premi Popular, i Per a tu Queralt, Premi de la Crítica, guardons de la Sardana de l'any 2017

‘Nadal Montserratí’, de Xavier Ventosa, guanya el Premi Joventut
El gran teatre del Liceu acollirà el  proper certamen coincidint amb la 30a edició

Foto de família dels premiats i autoritats / C.S.C.
La Final del concurs la Sardana de l’Any del 2017, a través dels vots directes del públic que ha omplert el Centre Cívic d’Alcanar, ha guardonat la sardana ‘La vall de Ribes’, del compositor de Josep Coll Ferrando, amb el   Premi Popular. Aquesta és la seva 3a victòria, ja que també va guanyar aquest Premi Popular a les edicions del 2008 i el 2010. Per la seva banda, la sardana  ‘Per a tu Queralt’, de Jordi Feliu, ha obtingut el Premi de la Crítica atorgat per un jurat format per 8 compositors  de reconegut prestigi,  L'accèssit del Premi Popular ha estat per a ‘Nits d’estiu a Sant Llorenç’ del compositor tarragoní Alfred Abad, i el del Premi de la Crítica ha estat per a ‘Trentena i amunt’, d’Enric Ortí.



 
Premi Joventut
També s’ha lliurat el Premi Joventut, que ha recaigut a la sardana ‘Nadal Montserratí’ de Xavier Ventosa. L’accèssit ha sigut per a ‘Elegíaca’, d’Albert Fontelles. Aquest premi vol fomentar i premiar les composicions de sardanes d'autors menors de 30 anys i s'ha atorgat el premi pel mateix equip de jurat, integra per: Anna Abad, Eduard Sendra, Joan Moliner, Joan Gibert, Olivier Marquès, Joan Francesc Vidal, Xavier Molina i Jordi Molina.
Les 10 sardanes finalistes a la primera part
La Final del concurs ‘La Sardana de l’Any 2017’ ha ofert una primera part en què les cobles Reus Jove i Marinada han interpretat les 10 sardanes finalistes. Aquestes obres s'han triat segons les votacions dels oients de les 61 emissores de ràdio que han retransmès les eliminatòries, juntament amb els vots recaptats mitjançant la web específica del concurs: www.lsda.cat. Així, després de les 10 sardanes, a la mitja part, els assistents han pogut votar atorgant 3 punts, 2 punts i 1 punt a les tres obres que més els havien agradat.
El jurat que ha triat el Premi de la Crítica i del Premi de Joventut,  també han atorgat 3, 2 ó 1 punts a les 3 sardanes que han cregut que mereixen aquest títol, independentment que hagin estat seleccionades o no per aquesta final.


 
Homenatge a Ricard Viladesau 
A la segona part s'ha presentat el nou espectacle de la cobla Ciutat de Girona, ‘De músic a Mite’. L’obra se centra en la figura de Ricard Viladesau, en el marc del seu centenari, en un recorregut per la vida i l’obra del Princep de la tenora a través de la seva música i  d’altres compositors relacionats amb ell, amb un suport audiovisual. Els intèrprets en són la cobla Ciutat de Girona; Susana del Saz, actriu; Joan Torras, a la percussió i teclats, tots ells sota la direcció musical de Jesús Ventura. El guió és de Mercè Planas i el coordinador general n’és Francesc Sánchez Carcassés.

Imatge del concert / C.S.C.
A l’esdeveniment de la Sardana de l'Any han assistit Joan Roig, tinent d’alcalde de l’Ajuntament d'Alcanar; Mercè Fischer, regidora de Festes i de Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament d’Alcanar; Antoni Herrera, subdirector de la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya; M. Carme Navarro Balada, presidenta del Consell Comarcal del Montsià i Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya. També hi ha estat present Jordi Romeva, qui va ser president de la Federació Sardanista de Catalunya, pare del conseller d’Exteriors Raül Romeva. L’antic president ha rebut a l’inici de la Final un ram de flors grogues que ha repartit entre les cadires buides de la primera fila en tribut als presos polítics. 
Jordi Romeva, qui va ser president de la Federació Sardanista de Catalunya, pare del conseller d’Exteriors Raül Romeva / C.S.C.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada