Pàgines

dimecres, 17 de setembre de 2014

LA BARITONA TORNA A SONAR DE LA MÀ DE LA LA PRINCIPAL DEL LLOBREGAT

 

 
Una sardana inèdita de Vicenç Bou i tres estrenes sonaran en el concert enmarcat dins Barcelona. Capital de la Sardana 2014
 
 
Demà a dos quarts de deu del vespre, la barítona tornarà a sonar al claustre de la Casa de Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans, un any després que hi sonés per primera vegada. Ho farà de la mà de la cobla La Principal del Llobregat i els baritonistes Jordi Campos i Jordi Figaró, sota la direcció de Marcel Sabaté, en un concert que s’emmarca dins dels actes de Barcelona. Capital de la Sardana 2014.
 
Dels molts equipaments barcelonins implicats en la capitalitat de Barcelona, ressalta el compromís de l’Institut d’Estudis Catalans. Aquesta institució fundada per Prat de la Riba, ha acollit ja tres conferències a l’entorn de la sardana i la cobla. Nogensmenys, la vinculació de l’IEC amb la sardana es remunta a anys enrere, amb la recerca i creació de la barítona, un nou instrument més greu que la tenora ideat sota el guiatge de Joaquim Agulló.
 
La barítona és un instrument de la família de les xeremies de la cobla dissenyat científicament per un programa de recerca de l’IEC. L’organització del concert és a càrrec de l’IEC i la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona. El concert és gratuït i obert a tothom. Consulteu-ne el programa en aquest enllaç.


De les peces que s’interpretaran en el concert, n’hi ha tres que són estrenes: Cinc miniatures, de Jordi Vilaró i Serradell; Poema de llum, de Carles Marigó i Sarrión, i Calamus quintus, de Jordi León i Royo. També s’interpretarà una sardana inèdita, no catalogada, de Vicenç Bou i Geli titulada La masia d’en Xiquet.
 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada