Pàgines

divendres, 24 d’octubre de 2014

AQUEST CAP DE SETMANA BARCELONA ÉS CAPITAL

EL MEMORIAL JOAQUIM SERRA DISSABTE I L'APLEC DE LES ROQUETES DIUMENGE CONVIDEN ALS AMANTS DE LA COBLA I LA SARDANA A VIURE BARCELONA AQUEST CAP DE SETMANA


 
Un any més, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona homenatja el mestre sardanista Joaquim Serra i Corominas amb una nova edició del Memorial Joaquim Serra, que tindrà lloc demà a les 9 del vespre  a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona.
 
En l’edició d’enguany destaca l’estrena d’una obra per a flabiol solista i cobla, Fent equilibris, del compositor i pianista barceloní Jordi Vilaprinyó del Perugia, així com la programació de la sardana La menuda canta del mestre Josep Poch i Garriga, que va ser catedràtic d’harmonia i contrapunt del Conservatori Municipal de Barcelona i que el Memorial vol homenatjar amb motiu del centenari del seu naixement.
 
També s’han programat altres obres amb motiu del centenari del naixement de diversos autors –ja traspassats–, com Lluís Benejam (L’estany d’Ivars), Josep Capell (Amor meu) o Lluís Lloansí, del qual s’interpretarà l’obra per a dues cobles Fantasia lírica.
 
El programa es completa amb obres d’Antoni Botey (L’aplec de Sant Bartomeu), Josep Font Sabaté (Llibertat), Antoni Juncà (De Montserrat al cel, per a dues cobles) i Jordi Molina (Xaloc, per a dues cobles), a banda de sengles sardanes de Josep Serra (A cau d’orella) i Joaquim Serra (Clavell morenet).
 
Aquestes obres seran interpretades per les cobles oficials del Memorial, la Mediterrània i la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb Joan Torras a la percussió solista i direcció de Marcel Sabaté; el Memorial serà presentat per Jordi Saura. 
 
Al llarg de demà, i per anar fent boca, podrem gaudir de diverses ballades a la ciutat, entre les que destaca la protagonitzada per la cobla La Principal del Llobregat a l'Avinguda de la Catedral a 2/4 de 5 de la tarda.
 
Aplec de Les Roquetes / Imatge: Irma Rognoni
 
I diumenge es celelebra el 46è Aplec de Les Roquetes, el gran aplec de tardor de Barcelona.
Les cobles  La Principal de la Bisbal, Els Montgrins, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i La Principal del Llobregat interpretaran un total de 30 sardanes al llarg de tot el dia, en que destaca la sardana de conjunt del matí, interpretada conjuntament per les 4 cobles, que serà ballada amb 3.000 banderoles catalanes amb el lema ´BARCELONA CAPITAL DE LA SARDANA 2014´. La sardana escollida   es Somni del mestre M.S. Puiferrer.
 
L'acte començarà a les 10 del matí al Parc de la Guineueta al districte de Nous Barris. Al migdia hi haurà el dinar de germanor i seguidament,  la Banda Simfònica de l'Agrupació Sardanista ´L´ideal d´en Clavé´ de les Roquetes, entitat organitzadora de 'Aplec, oferirà un petit café-concert.
A les 4 de la tarda proseguirà l'aplec amb la interpretació de les quinze sardanes restants entre les que destaca la sardana del fanalet que s'interpretarà conjuntament per les 4 cobles ja ben entrat el vespre.
 
SARDANES PER ALS MÉS PETITS
Festa dels supers 2013 / Imatge: Tarragona Dansa
La cobla Contemporània portarà un any més la sardana la Festa dels Supers, que es celebra aquest cap de setmana a l’estadi olímpic Lluís Companys, a Barcelona.
La seva actuació serà diumenge a les 3/4 de 3 de la tarda a l’escenari principal a l’interior de l’estadi, amb el títol de ‘Els curts i els llargs’, amb música de sardanes de pel·lícula.
Després de la ballada, a les 3/4 de 4., a l’esplanada de la Torre Calatrava hi haurà, també com cada any, un taller per ensenyar al Supers assistents a la festa què és la sardana, què és una cobla i com es balla la nostra dansa.

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada