Pàgines

dissabte, 15 de novembre de 2014

ELS 25 ANYS DE LA "MIL"

PER CELEBRAR L'ESDEVENIMENT, AVUI A LA COBLA MIL.LENÀRIA ENS OFEREIX UN CONCERT A 2/4 DE 9 DEL VESPRE  AL PALAU DE CONGRESSOS DE PERPINYÀ
 
ESPECIALMENT PER L'OCASIÓ, EL CONCERT ESTARÀ  DIRIGIT PER JOAN LLUÍS MORALEDA, DIRECTOR CONVIDAT, I JESÚS VENTURA, DIRECTOR TITULAR DE LA FORMACIÓ.
 
SIMULTÀNEAMENT, LA COBLA COMMEMORA DEL 5è ANIVERSARI DE LA SEVA DESIGNACIÓ COM A COBLA OFICIAL DE LA FIDELÍSSIMA VILA DE PERPINYÀ  
 
 

En motiu d'aquesta doble commemoració Jean Marc Pujol, alcalde de Perpinyà ens ha honorat amb unes paraules  del que significa la cobla Mil.lenària per la vila de Perpinyà:
 
Depuis cinq ans, la Ville de Perpignan est représentée dans le monde sardaniste et au-delà, partout où vibre la culture catalane, par sa cobla officielle, la Cobla Mil•lenària que tous les catalans du nord surnomment affectueusement la Mil. Au fil des aplecs, des Sant jordi, des ballades et des concours, la Mil est devenue une véritable institution. Elle fête cette année ses vingt-cinq ans, vingt-cinq ans de qualité, d’aventures musicales et surtout de bonheur pour les auditeurs et les danseurs. Je lui souhaite un excellent anniversaire, et aucune langue ne le dit mieux que le catalan : per molts anys !
 
Jean-Marc Pujol, maire de Perpignan

Des de fa cinc anys, la Cobla Mil•lenària, que tots els catalans del nord anomenen afectuosament « la Mil », és la cobla oficial de la Fidelíssima Vila de Perpinyà. La Mil representa els Perpinyanencs en el món sardanista i més enllà arreu on viu la cultura catalana. Al llarg dels aplecs, de les celebracions de la Sant Jordi, de les ballades i des concursos, la Mil ha arribat a ser una veritable institució. Aquest any celebra els seus vint-i-cinc anys. Uns vint-i-cinc anys fets de qualitat, d’aventures musicals i sobretot de felicitat per als auditors i balladors. Bon aniversari o més aviat, cap llengua no ho diu tan bé com la nostra: per molts anys!

Jean Marc Pujol, Batlle de Perpinyà


DADES BIOGRÀFIQUES DE LA COBLA
 http://www.coblamil-lenaria.fr/ 

Va néixer  el 1989 per iniciativa de joves músics amb el desig d'impulsar la cultura catalana. Molt aviat es van fer un lloc en el món la Sardana tant a la Catalunya Nord com al Sud,  on participa en nombrosos aplecs  i audicions.
La direcció és a càrrec de  Jesús Ventura, reconegut músic i compositor.
Durant aquests 25 anys, la cobla Mil.lenària ha mantingut viva la tradició de les ballades, aplecs i "Festes Majors", però també s'ha enriquit amb noves experiències: concert internacional gira "Sardana Jazz" amb Bagads britànics, juntament amb Michel Portal, juntament amb els concerts del carilló de viatge i Douai amb Raph Dumas i el Primaveres, incloent Trans Musicals de Rennes.
L'esperit i l'energia dels músics que la composen l'han fet guanyar el sobrenom de "Cobla espectacle."
El 2008 la ciutat de Perpinyà adjudicar el títol de "Vila Fidelíssima Perpinyà" a la cobla que el que li dóna el dret de ser el seu ambaixador a tot Catalunya i França.
ELS COMPONENTS
Frederic Guisset (Flabiol), David Gonzales (Tible), Laurent Matilló (Tible), Galdric Vicens (Tenora), Antonin Vinour (Tenora), Jean-Marie Oriol (trompeta), Patrick Sánchez (trompeta), David Puntunet (Trombó ), Jordi Vicens (fiscorn), Louis Alteza (fiscorn), Claude Roger (Contrabaix)

Disc amb 11 sardanes commemoratiu del 25è aniversari de la cobla editat aquest any
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada