Pàgines

dimarts, 11 de novembre de 2014

PRESENTACIÓ DE PUNT CAT COBLA

La PUNT CAT Cobla es defineix com  una formació musical d’expressió catalana.

 
Carme  Pruñonosa
Representant de Punt Cat Cobla
Imatges: Punt Cat Cobla

El dia 2 de novembre, es va fer el concert de presentació a l'església dels Caputxins de Sarrià a Barcelona, dins dels actes de Barcelona Capital de la Sardana. L’església es va omplir de gom a gom i el public assistent va gaudir d’un bon concert. La recaptació  del concert va anar  a favor de Associació LA NAU, que lluita  contra la pobresa i l'exclusió social.

La primera part va ser un concert de sardanes, amb tres sardanes de compositors clàssics i tres dels nostres compositors de la PUNT CAT Cobla:
                                              Trenc d’alba, Ivan Joanals
                                              Aura d’Abril, Joaquim Serra
                                              Monestir de Santa Maria de Gerri de la sal, Lluc Vizentini
                                              Pregària, Ramon Serrat
                                              Englantina roja, Ferran Carballido
                                              Volerany, Manel Saderra i Puigferrer
 
La segona part va haver una estrena per ORGUE i FLABIOL que constava de tres parts, del compositor i director de la cobla, En Ferran Carballido, Flabiolaire de la Cobla Orquestra Montgrins.
Seguidament és va interpretar una peça de W.A. Mozart, Fragment de: Se a caso madama, (Duet de le Nozze di figaro) arranjat per el tenora de la cobla en Pau Vila, afegint a la cobla el piano, la guitarra clàssica i les dues veus de na Marta i en Antoni.
Finalment es va tocar la sardana Llibertat de Ricard Viladesau de lluïment de tenora i el bis va ser La Santa Espina.

LA COBLA
Els seus components son de primer nivell, i molts d’ells de reconegut prestigi. Músics de nova generació, sortits uns de l’escola Superior de música (ESMUC) i d’altres de Conservatoris superiors. Alguns han perfeccionat estudis fora del país, i altres han desenvolupat una impecable activitat en la composició i la interpretació.

La cobla compta amb dues extraordinàries veus: Na Marta Andreu (Mezzosoprano) i en Antoni Martí (Baríton), tots dos cantants, amb premis extraordinaris en els seus estudis.

La sòlida formació musical dels components i llur experiència en les sardanes i altres àrees de la música, ens permet afrontar concerts de qualsevol àmbit i balls.

Components de la Cobla i els instruments que tocant cada un d’ells:
Lluc Vizentini; Flabiol, viola
Marc Codina; Tible, saxo, clarinet
Marta Andreu; Tible i cantant
Pau Vila; Tenora, piano, guitarra clàssica.
Jordi Salvatella; Tenora, flauta travessera.
Joan Miquel Giro; Trompeta, piano.
Gabriel Prieto; Trompeta.
María Cofan; Trombó, bateria, cantant
Antonio Martí; Fiscorn, cantant
Ivan Joanals; Fiscorn, piano, tenora, gralla
Antoni Blázquez; Contrabaix, baix elèctric.


Ferran Carballido, direcció. Nascut a Barcelona el 1983, flabliolaire, els seus mestres van ser, el seu pare en Jordi Carballido músic de tenora de varies cobles i actualment està a la Baix Llobregat, i en Jordi león, de gran prestigi, que actualment toca a la Banda de l’Auditori Nacional de Barcelona.
En Ferran a tocat a diverses cobles, l’última va ser la Jovenívola de Sabadell, i ara actualment ja fa tres temporades que està amb la cobla orquestra Montgrins.
 
Jo, soc la Carme Pruñonosa, del Masnou (Maresme), presidenta de l’agrupació sardanista El Masnou, també vocal de l’ANC de la sectorial Sardanes per la Independència, i també formo part de la Comissió de festes del Masnou. Però tothom hem coneix per la Carmepru, per els més de 500 vídeos enregistrats al meu canal de YouTube, la majoria de sardanes.

Tenim tots tres, en Ferran, el pare i jo, una bona relació d’amics, i mig en broma varem dir de montar una cobla nova, ens ho vam pensar molt i al final es va tirar endavant. Teníem de buscar musics i bons, dos mesos vam trigar a trobar-los, però al final ho varem aconseguir.
La cobla es diu: PUNT CAT Cobla, perquè, els musics venen quasi bé, de tots els PUNTS de CATALUNYA.

Ens podeu trobar a: www.puntcatcobla.cat
i per correu electrònic: carmepru@puntcatcobla.cat

Veure programa.pdf 

1 comentari:

  1. Hola Carmepru: Soc en Sigfrid Galbany, no se si hem''coneixes'' però jo si, et tinc que dir dintre el meu terennà, una mica ''esvogerrat'',sent-ho per tu una grant admiraciò per com emprens tot el que aquest caparrò pensa , i no pares fins aconseguir-ho.Set ba ficar el cap de formar una cobla i no as parat fins a formar-la, amb l'ajuda del mestre Ferran Carballido i el beneplasit dels novells Mestres que formen aquesta cobla, que segons les critiques tenen un futur molt llarc i ple d`èxits. Amiga Carmepru una abraçada, ba per endevant la meva mes sincera enhorabona per tu i aquesta cobla PLENA DE MESTRES I VIRTUOSOS que en un futur molt pròxim, sentirem a parlar d'ells. PER MOLT ANYS A TOTS

    ResponElimina