Pàgines

divendres, 27 de novembre del 2015

‘8 apellidos catalanes’, amb el so de la cobla i la sardana


El passat divendres,  es va  estrenar ‘Ocho apellidos catalanes’, pel·lícula que s'ha convertit en la millor projecció de l’any.
En el  film està present diverses manifestacions de cultura popular  i concretament la sardana amb la cobla La Bisbal Jove i els dansaires de l'Agrupació Sardanista Continuïtat de Torroella de Montgrí.
També, la  Bisbal Jove va enregistrar la part de cobla de la banda sonora, creada per en Roque Baños. Aquesta música es va afegir a la gravació d’una orquestra de corda i ha acabat donant la sonoritat simfònico-coblista que es pot escoltar al títols de crèdit inicials i finals, i durant diversos instants del film.
 

En els primers segons del clip podeu escoltar la banda sonora amb la Bisbal Jove

La cobla  intervé a una escena de festa a la plaça major del poble. Hi interpreta la sardana ‘Traum’ d’en Xavi Molina. És en aquest instant quan s’hi pot veure ballar uns sardanistes, que són els dansaires del Associació Sardanista Continuïtat, de Torroella de Montgrí.

En Roque Baños ha composat les bandes sonores de pel·lícules tan diverses com ‘El Niño’, ‘Los crímenes de Oxford’, ‘800 balas’ o les 4 primeres pel·lícules de Torrente.

Aquesta pel·lícula és la 2a part de la comèdia ‘Ocho apellidos vascos’. La seva estrena ha superat les xifres de '50 sombras de Grey' i 'Jurassic World' i està entre les 3 millors estrenes del cine espanyol, ‘Torrente 4’ i ‘Lo imposible’. L’argument explica una relació de parella ambientada a una Catalunya protoindependent, plena d’equívocs amb intenció humorística i tòpics sobre Catalunya i el caràcter català. En aquest sentit, malgrat l’èxit de públic, la crítica ha sigut molt dura amb el film. Sigui com sigui, permetrà que bona part del públic espanyol escolti el so de la cobla i la sardana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada