Pàgines

divendres, 27 de novembre del 2015

Gerard Pastor i Ferran Carballido, Premis Ceret- Banyoles 2015

Gerard Pastor
El passat diumenge, 22 de novembre, a Ceret, s’han donat a conèixer els premis Ceret-Banyoles 2015 en el marc  del 31è Premi Musical de Composició Sardanista de les Viles de Banyoles i Ceret Manuel Saderra Puigferrer.

Els guanyadors han estat en Gerard Pastor amb la sardana ‘Núria’ amb el premi del Jurat i en Ferran Carballido amb la sardana ‘Cops amagats’, amb el premi Popular.
La 2a posició del certamen l’han aconseguida empatats en Dani Gasulla amb ‘La torre de les hores’ i en Jaume Cristau amb ‘La puntaire i el trobador’, la 4a per a en Ferran Carballido amb la citada ‘Cops amagats’ i la 5a l’ha ocupat en Joan Vila Safont amb ‘Ariadna’.
La part musical ha anat a càrrec de la cobla Mil·lenària.
Ferran Carballido
L'acte  començà amb l’audició amb públic de les 5 sardanes finalistes i seguidament, un cop reunit el jurat,   es va donar a conèixer el veredicte del 31è Premi Musical de Composició Sardanista de les Viles de Banyoles i Ceret Manuel Saderra Puigferrer.
El Jurat enguany l’han integrat en Lionel Berbain, professor de formacions musicals al Conservatori de Perpinyà, n’Agustí Coma Alabert, professor de violí al Conservatori de Vitòria, en Jordi Molina, tenorista i compositor, i en Joan Gibert, compositor.

Enguany s’han   rebut 15 sardanes, una xifra que des  de    l’organització  es considera positiva. El Premi del Jurat té una dotació de 2.000 € pel 1r classificat, 1.500 € pel 2n, 1.000 € pel 3r, 500 € pel 4t i 400 € pel 5è. El Premi Popular aporta una dotació extra de 500 €.

Els premis Ceret-Banyoles es convoquen cada any, alternativament, des de Ceret i des de Banyoles. Quan correspon a la vila rossellonesa, la convocatòria és per a sardanes, mentre que quan correspon a Banyoles es focalitza en obres de concert per a cobla que no siguin sardanes. Malgrat això, l’any passat Banyoles va demanar 2 obres d’encàrrec en lloc d’organitzar el certamen. El seu objectiu era dinamitzar el format i commemorar el Tricentenari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada