Pàgines

dijous, 14 de juliol de 2016

Sis propostes amb Cobla per a tots els gustos per aquest cap de setmana
Aquesta setmana ens porta 6 propostes que ens mostren els diferents registres musicals que la cobla està oferint avui en dia. Podrem sentir des de les sardanes més clàssiques fins a les cançons  de Jaume Sisa, Ovidi Montllor i Roger Mas, passant per la música d’Albert Guinovart i la banda sonora de la Patum de Berga.
 
Comencem per aquesta nit de dijous amb la cobla La Principal de la Bisbal i Els Cremats que presenten a Cassà de la Selva  “La Banda del País Petit”, un projecte iniciat el 2014,  amb “Que volen aquesta gent?”, un repàs a les cançons en català que han marcat a diferents generacions amb arranjaments per a cobla i veu. Aquí teniu un petit tast de l’espectacle:
 

 
Divendres podrem escollir entre dues propostes musicals força allunyades entre elles.  A la població de Castellar del Vallès música i dansa es fusionen en l’espectacle “Retrats d’un sentiment”, on l’espectador es transportat a un viatge als darrers 150 anys d‘història de Catalunya, on l’espectador podrà conèixer la realitat social i cultural del país en les diferents etapes que ha viscut  a través de la sardana. La cobla Marinada, amb la seva música, i la colla sardanista Violetes del Bosc, amb la dansa, acompanyen la interpretació d‘un text, escrit pel dramaturg Màrius Moneo. 
 
I a Ripoll, emmarcat en el 37è Festival Internacional de Música d’aquesta ciutat,  podrem gaudir del concert  “Sardanes i rapsòdies sobre temes de Mar i Cel i de la Patum” amb la cobla Sant Jordi, Albert Guinovart al piano i Percussions de Barcelona. 
 
Dissabte ens porta el que seria el plat fort de la setmana, el concert que ofereix Roger Mas+ Cobla Sant Jordi a la població Bagenca de Fonollosa dins el “Vesprades sota l’alzina” festival d’estiu que s’emmarca en l’entorn natural de la incomparable Alzina centenària del Mas Querol, Arbre Monumental de Catalunya. Ens oferirà  cançons de la seva discografia, peces inèdites i algunes versions d’altres autors i llengües. 

ROGER MAS

Pels amants de la sardana, a la mateixa hora, l’Agrupació Sardanista d’Artés, celebrarà el 50è aniversari de la fundació amb un concert de sardanes. Ens presentarà el disc commemoratiu de l’efemèride interpretat per les cobles La Principal de  la Bisbal i Berga Jove,  amb  sardanes demanades per la mateixa entitat i/o estrenades a la vila. 
 
I per completar el cap de setmana, que millor que ballar les sardanes que ens oferiran les cobles Jovenívola, Bellpuig Cobla, Ciutat de Girona i Sant Jordi al 63è Aplec de la Sardana de Ripoll que es celebrarà al llarg de tot el diumenge.   
 
AGENDA
14 de juliol
La Pral de la Bisbal + Els Cremats
22h | Cassà de la Selva
 
15 de juliol
“Retrats d’un sentiment”
21.30h | Castellar del Vallès
 
Sant Jordi + Albert Guinovart
22h | Ripoll
 
16 de juliol
Roger Mas + Sant Jordi
22h | Fonollosa
 
La Pral de la Bisbal + Berga Jove
21.30h | Artés
 
17 de juliol
63è Aplec de la Sardana de Ripoll
Matí i tarda | Passeig Ragull

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada