Pàgines

dijous, 19 de gener de 2017

Sardaxou 10 i altres novetats discogràfiques

Aquest principi d'any ens porta 3 noves propostes musicals  enregistrades a finals de l'any passat
 
 Sardaxou 10, rock a ritme de sardana
 
 “Rock”,  així es diu  la nova proposta musical de la cobla Contemporània per aquest any que, com en tots els treballs  anteriors, presenta en format sardana seleccions de temes de la música nacional i internacional. En aquesta ocasió el rock és el protagonista,  aportant una nova manera de gaudir del so i dels instruments de la cobla.
La cobla Contemporània va començar aquesta experiència fa una dècada amb aquesta col·lecció de discs, entre els quals n'hi ha de dedicats a bandes sonores de cinema, a les cançons d'estiu o a la música tradicional catalana, entre d'altres.
El disc es va presentar el mateix dia 1 de gener a Castellbisbal.
 

Un Francolí a Ítaca, nou treball de la cobla Sant Jordi i la banda de flabiols Els Francolins
La segona proposta ens trasllada al 30è Tradicionàrius  que ens   portarà al seu escenari del CAT, al barri de Gràcia de Barcelona, amb la presentació de l’últim treball discogràfic de la cobla Sant Jordi amb la banda de flabiols Els Francolins. Serà el proper  17 de març a les 10 de la nit.
Per anar fent boca podeu sentir una de les peces del disc, Samba al difunt, en el següent vídeo al mateix temps que mireu fotografies de l'enregistrament.  
 
Los Gazpacho i la cobla Bisbal Jove s’en van “ de copblas”
I per acabar aquesta ronda de novetats ens anem cap a terres gironines  on la rumba dels  Gazpatxo acompanyada per la sonoritat de la cobla Bisbal Jove sonarà el proper 31 de març a la sala La Mirona de Salt.
Presentaran el treball conjunt amb la cobla bisbalenca amb els seus temes “rumberus” i alguna versió amb arranjaments de Xavi Molina, director de la cobla i compositor.


 Nous Projectes per aquest 2017
Aquest cap de setmana passat  les cobles Mil·lenària i La Principal del Llobregat s'han tancat la sala La Unió de Céret per enregistrar un disc amb sardanes i obres de lliure composició a dues cobles. Amb obres de  Joubert, Vicens, Picamal, Ros-Marbà, Borgunyó, Serra fill, entre d'altres, sota la direcció de Jesús Ventura. Aquest CD ha estat gravat  amb l'ajuda del Foment de la sardana de Céret.
També han estat treballant junts aquests dies la Marinada i Bisbal Jove amb la gravació d'un disc de música per a dues cobles, amb obres d'Agustí Borgunyó, Ricard Lamote de Grignon Manuel Oltra, Marc Timón, Emili Saló, Fèlix Martínez Comín, Ricard Viladesau, Albert Guinovart, Xavi Molina, Francesc Pujol i Enric Ortí.

I a finals de mes els nois del GASP es retrobaran  per gravar el seu tercer volum de "Conectats".
Ja els coneixeu, Gasulla, Alcalà, Santiago i Paulí, 3 noms de prestigi de la composició sardanista actual. 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada