Pàgines

divendres, 28 d’abril del 2017

“El Pep de la Tenora”, protagonista del pregó de les Fires i Festes de la Santa Creu 2017

Figueres celebra la seva Festa Major amb una àmplia presència d'activitats sardanistes en l'any de la seva capitalitat sardanista

El regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip i el regidor de Fires i Mercats i Joventut, Jordi Masquef a la presentació del programa d'actes

Malgrat que avui ja s’han programat els primers actes, el tret de sortida oficial de la Festa Major de Figueres el donarà  demà dissabte el tradicional pregó de fires, que enguany estarà dedicat a Pep Ventura i la sardana, coincidint amb el bicentenari del naixement del músic i compositor figuerenc i amb la celebració de la seva capitalitat sardanista. 
Unes festes on  la sardana serà una de les principals protagonistes amb més de 20 activitats programades entre avui divendres i el diumenge 7 de maig amb 9 ballades,  1 concert, el concurs de fotografia i el de colles sardanistes, entre altres.

El pregó de la Festa, que es celebrarà demà a les 6 de la tarda el llegirà el músic de tenora i compositor Jordi Molina que l’ha dedicat al Pep de la Tenora i a la sardana. Una mostra d’art floral dedicat, una xerrada - col·loqui, la presentació d’un segell, una visita guiada per als llocs més sardanistes i “l’Hora del conte” són altres activitats programades a l’entorn de la sardana per aquestes festes.

El darrer dia de les Fires i Festes de la Santa Creu se celebrarà la 1a Jornada del  Campionat de Catalunya de sardana esportiva del Grup A de la categoria absoluta format per les 6 millors colles de la temporada 2016. També serà un concurs vàlid pel Campionat Territorial de les Comarques Gironines. La part musical anirà a càrrec de la cobla La Principal d'Olot. 

Podeu veure la programació sencera a http://ca.figueres.cat/

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada