Pàgines

dilluns, 18 de desembre del 2017

novetats discogràfiques per regalar aquests nadals

 
'Cremallera a l'infinit'Jaume Cristau
Cremallera a l'infinit és el títol del nou disc de Jaume Cristau, ja disponible. Es tracta d'un recull de 15 sardanes dedicades a entitats i persones. La part musical va a càrrec de La Principal de la Bisbal i es pot comprar a través d'aquesta formació musical.

El volum recopila fins a 15 peces que els seus destinataris n'han impulsat la gravació. Així, s'hi poden trobar títols com la que bateja el disc, Cremallera a l'infinit, dedicada a un amic seu escultor que va crear l'obra d'una cremallera gegant que dóna la benvinguda a Figueres; Cor de violí, dedicada a Agapit Torrent; Elena, a la filla d'un amic, o Juanito (malgrat al disc hi consti Juanita), per a un amic seu, entre d'altres títols. Aquestes dedicatòries es poden conèixer gràcies a les explicacions que incorpora el disc amb un llibret intern.

El disc l'ha editat Audiovisuals de Sarrià i se n'han fet 500 còpies. La gravació ha estat possible gràcies a les subvencions per a l'edició de nous discs que ha impulsat enguany la Confederació Sardanista de Catalunya. Amb aquest projecte s'han editat una vintena de discs i un llibre. Es pot obtenir més informació de com funciona aquest projecte d'ajuda discogràfica a través del correu de la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya: info@conf.sardanista.cat.
 

'La Sardana, camí de la UNESCO', el regal de Nadal més catalanista

El disc La Sardana, camí de la UNESCO es postula com un regal molt adient per al Tió de Nadal, o per a la Nit de Reis, tant per a sardanistes com a no sardanistes apassionats per Catalunya i la seva tradició. En l'actual context polític i cultural, i amb les diverses accions per recaptar fons per gestionar la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat, la compra d'aquest disc acompleix aquest doble objectiu de compromís.

El seu preu és de només 10 € i es pot aconseguir a través de la Confederació Sardanista de Catalunya. Així, l'enregistrament es pot encarregar a través del correu electrònic info@conf.sardanista.cat o al telèfon 93 319 76 37. Al cost cal afegir-hi les despeses d'enviament.

La Sardana, camí de la UNESCO conté 11 títols diferents amb obres per a cobla, com la sardana Cala Romana, de Tomàs Gil i Membrado; la polka Trio d'oiseaux, de Jules Pillevestre; el poema simfònic L'Aplec, d'Agustí Borgunyó; el poema simfonico-coblístic La processó, de Xavier Pagès o la sardana Somni, de Manel Saderra i Puigferrer. Totes les peces són gravacions de les diverses Finals del concurs La Sardana de l'Any i suposen un emocionant recorregut sonor pel món de la cobla.

Amb els fons recopilats per la venda del disc, entre d'altres vies, es podrà treballar amb garanties les diverses tasques d'assessorament i gestió perquè la sardana sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Així, el llibret del disc té una àmplia explicació sobre els procediments que cal seguir per a l'obtenció d'aquest títol. Igualment hi ha un text amb dades sobre la importància de la sardana perquè tothom que rebi el disc s'adoni i sigui conscient de les magnituds que mou el nostre col·lectiu. Per això el volum és ideal tant per a sardanistes com a no sardanistes per reivindicar-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada