Pàgines

dimecres, 7 de març del 2018

Montblanc ha presentat els actes com a Capital de la Sardana 2018

La proclamació oficial serà el 17 de març amb una jornada plena d'activitats on  es donaran a conèixer els Premis Capital de la Sardana d'aquest any
 
                                                                                                                     autor: Impuls Comunicació


Dilluns  s'ha presentat en roda de premsa la programació oficial que l'Ajuntament Montblanc i el Grup Sardanista del Museu Arxiu estan preparant per a tot un any de capitalitat sardanista  que es clourà el febrer del 2019 amb el traspàs del títol a la ciutat de Perpinyà.
 
Acte que ha comptat amb la presència del coordinador de la Capital de la Sardana, Víctor Sallés, que ha afirmat: «L'essència és que no sigui sols un esdeveniment pel món sardanista, sinó que la sardana sigui transversal i estigui present en la majoria d'actes que s'organitzen a Montblanc durant tot l'any. No dubtem que serà un èxit, igual que les anteriors edicions».
També ha assistit l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que ha assegurat que la Capital «uneix dues característiques de la singularitat cultural de la  vila: la gran importància del patrimoni artístic i la vitalitat del teixit associatiu. Quan acabi aquest any, voldríem que la petjada de Montblanc quedés impregnada en el món sardanista».
En el transcurs de la roda de premsa, el regidor de Cultura, Jordi Albalat, ha presentat la imatge de la Capital, amb un disseny de quatre cartells que identifiquen diferents monuments de la vila amb la iconografia sardanista, així com un vídeo promocional.
 

 

 
17 de març: el punt de partida
Tot plegat començarà d'aquí 10 dies, quan la vila de Montblanc prendrà el relleu a Figueres amb l'acte oficial de proclamació, esdevenint així la sisena capital d'aquest projecte estrenat per Arenys de Munt el 2013.
Les activitats d'aquest dia començaran amb un concert per la Cobla Ciutat de Girona a les 11 del matí a la plaça de Sant Francesc. Ja dins de l'antiga església, començarà a les 12 del migdia l'acte institucional durant el qual s'estrenarà una sardana composta especialment per Alfred Abad per a la capitalitat montblanquina. També es donaran a conèixer els Premis Capital de la Sardana, que reconeixen persones, institucions, projectes i entitats que treballen en favor de la dansa catalana. En presència de nombrosos representants institucionals i davant la muralla medieval, s'inaugurarà un gran monument i una placa commemorativa, obra de l'escultor Jordi Figueras. A la tarda, la cobla presentarà l'espectacle «El tenor i la cobla» i s'inaugurarà a la sala Sant Feliu l'exposició «Montblanc i la sardana. Orígens, clandestinitat i Capital», que recull fotografies històriques.
 
  
Al juliol, una anella vol encerclar la muralla medieval de 1.402 metres
La capitalitat té un calendari d'actes anual, . El president del Grup Sardanista del Museu Arxiu, Ramon Requesens, n'ha anunciat aquest matí alguns dels més destacats: «Per nosaltres, un dels majors reptes serà la formació d'una anella que encerclarà tota la muralla el juliol vinent, durant l'Acampada Jove. Fem una crida a tothom i també a aquests joves vinguts d'arreu a col·laborar per tancar-la». La muralla construïda el segle XIV té un perímetre de 1.402 metres i 30 torres, i sols s'ha encerclat un cop, en un acte organitzat per l'ANC. Altres actes destacats de la capitalitat són el concert de Cris Juanico el 12 de maig amb cobla; el de Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi el 9 de setembre per la Festa Major.
 
La capitalitat és un projecte de la Confederació Sardanista de Catalunya. Compta també amb l'organització de l'Ajuntament de Montblanc, el Grup Sardanista del Museu Arxiu de Montblanc, i amb el suport de la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i empreses patrocinadores locals.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada