Pàgines

divendres, 23 d’octubre del 2015

A BANYOLES TORNA LA COMPETÈNCIA DE COBLES, DE COLLES I ARA TAMBÉ D'ORQUESTRES

La Festa Major de Banyoles arriba amb novetats com ara la Competència amb 3 orquestres i els 30 anys de Barraques
 
Concert Festa de la Música 2013 / Font: Avi Jacupo

Amb el cap de setmana arriben els dies forts de la Festa. Durant el cap de setmana no faltaran els concerts a les Barraques de Banyoles amb grups com ara Miquel del Roig, Kaotiko, La gossa sorda, Pau Brugada, La Troba Kung-fú, Lax’n’Busto o Cor de Teatre. Enguany serà un any especial per les Barraques, i és que arriben als 30 anys. Tampoc faltaran les sardanes a la plaça Major, o la Festa de música per a cobla, que ja té més de 40 edicions.
 
Unes de les propostes més destacades i esperades de les Festes de Sant Martirià són les que organitza El Foment. Enguany arriba amb novetats ja que el concert de la Competència d’orquestres serà per primera vegada a la història de tres orquestres: La Principal de la Bisbal dirigida per Francesc Cassú, Montgrins sota la direcció de Martí Camós i Selvatana dirigida per Jesús Santaliestra. Les entrades també per primera vegada es poden adquirir per internet al web elfoment.cat.
El ball de nit també reunirà La Principal de la Bisbal, Montgrins i la Selvatana. Una altra de les novetats és la restauració per part de l’Ajuntament del piano de Manel Saderra.
 
També es podrà gaudir d’exposicions, la fira d’atraccions, aeromodelisme, activitats per a conèixer l’entorn natural i patrimonial, la volta a l’Estany amb la barca Tirona, la jornada de Sant Martirià al Club Natació Banyoles, espectacles familiars, màpping, havaneres, gegants i capgrossos, castellers, l’ofici solemne al Monestir, teatre amb “Fora de servei”, el ball de final de festa o el castell de focs artificials.
 
Competència de colles en el Concurs  que es celebra el diumenge al matí / Font: Met Pujol
 
L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que “és una Festa per a tots, per a totes les edats, que combina actes de cada any com les sardanes o les Barraques, amb innovacions”. Noguer ha agraït a tots els que fan possible la Festa Major i ha demanat que s’hi participi amb civisme i essent acollidors.
 

 LA PROGRAMACIÓ DEL FOMENT
 
 
     





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada