Pàgines

divendres, 30 d’octubre del 2015

LA COBLA I LA SARDANA TORNEN A LES FESTES DE SANT NARCÍS

EL TRADICIONAL CONCERT DE FIRES HA COMPTAT AMB LA COL-LABORACIÓ DE LA SOPRANO INDIRA FERRER I DE LA COLLA SARDANISTA AIRES GIRONINS
 
DIUMENGE ARRIBA AL SEU FINAL AMB EL CONCURS DE COLLES PEL MATÍ I LA BALLADA AMB DUES COBLES PER LA TARDA 

Imatge del concert celebrat el dia 29 a l'Auditori de Girona

Imatges: Avi Jacupo

Els actes sardanístics començaren el passat dissabte per la tarda amb la primera ballada de les Festes amb les cobles Ciutat de Girona i Sant Jordi.
Continuaren el dia 29, Sant Narcís, amb el tradicional "Concert de Fires" al migdia i la ballada amb la Selvatana per la tarda.

Un any més el concert ha anat a càrrec de La Principal de La Bisbal.
En la primera part es va homenatjar la colla Aires Gironins del GEiEG, per haver estat durant vuit anys consecutius campions de lluïment del campionat territorial de les comarques gironines entre 2007 i 2014 en la categoria de veterans.
Durant la segona, es va poder escoltar La Prima Cobla, espectacle en què La Principal va estar acompanyada d'Indira Ferrer Morató (soprano) i Antoni Mas (piano). La Prima Cobla uneix dos elements puntals de la música catalana -l'havanera i la música per a cobla- per interpretar obres clàssiques i simfòniques de compositors romàntics de finals del segle XIX i principis del XX.


Els arranjaments els van fer especialment per a l'ocasió Francesc Cassú, director de la Principal de la Bisbal, i el músic Antoni Mas.



Per Tots Sants, últim dia de les Festes, a les 11 del matí es celebrarà la 75ena edició del Concurs Nacional de Colles Sardanistes , a la Plaça del Lleó, i per la tarda la ballada amb les cobles C. de Girona i Selvatana, a la Plaça Prudenci Bertrana.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada