Pàgines

dijous, 26 de novembre del 2015

PATUM I COBLA

Els actes de celebració de la declaració de La Patum com a Patrimoni de la Humanitat continuen aquest dissabte amb el concert ‘Patum i cobla’
 
Aquest dissabte dia 28 a les 7 del vespre es farà al Teatre Municipal de Berga el concert ‘Patum i cobla’, a càrrec de la Cobla Berga Jove, un concert que s’emmarca dins els actes de celebració del desè aniversari de la declaració de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

La Cobla Berga Jove és una formació nova, creada fa poc més d’un any que inclou jovent d’entre 19 i 23 anys, la majoria estudiants de música al Conservatori de Barcelona i que han passat per l’Escola Municipal de Música de Berga. El detonant de la seva creació va ser una audició que van fer per voluntat pròpia per l'ANC de Berga, a finals de març de 2014, amb un resultat molt satisfactori. A partir d'aquest moment van començar a treballar per materialitzar aquesta formació, una formació que pretén promocionar els concerts de cobla.

El concert ‘Patum i cobla’ tindrà dues parts clarament diferenciades. Una primera amb sardanes i obres per a cobla i una segona que inclourà diferents peces de temàtica patumaire. El preu de les entrades serà de 5 euros i es poden reservar a l’Oficina de Turisme de Berga (93 821 13 84) o bé per Internet ( www.coblabergajove.cat). També se’n podran adquirir a la taquilla del Teatre Municipal a partir d’una hora abans de l’inici del concert

Els actes de celebració de la declaració del Patrimoni seguiran el divendres dia 4, a les 7 del vespre, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Berga amb la conferència sobre ‘Les Festes del Foc i del Sol als Pirineus’, candidates a Patrimoni de la Humanitat, a càrrec de Jan Grau i Martí, expert en cultura popular.

El programa d’actes del 10è aniversari de la declaració de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Berga i del Patronat Municipal de La Patum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada