Pàgines

dissabte, 21 de novembre del 2015

UN NOU MEMORIAL

Memorial Joaquim Serra 2015



 
 Diumenge 22 de novembre
 11:30 h. – Auditori Axa,  Barcelona 
 
www.acfbarcelona.cat
 
O si més no, un Memorial Joaquim Serra amb moltes novetats. Començant pel marc que ens acull, aquest excel·lent Auditori Axa on ens han conduït des d’un Districte Municipal de Les Corts que ens ha acollit de forma entusiasta i que en tot moment ens ha facilitat les coses i ha col·laborat en fer possible el nostre projecte anual. Així com també el nostre més sincer agraïment a les institucions que ens recolzen any rere any.
 
També la data ha tornat a finals del mes de novembre, com era habitual, i hem cregut convenient proposar un nou horari matinal coincidint amb els habituals del Cicle Líric que ens acull dins el programa “Les Corts és Música”. El fet que enguany coincideixi en un 22 de novembre, la Festa de Santa Cecília, patrona dels músics, és encara un altre al·licient per a nosaltres.
 
I també l’elenc d’actuants i el programa ens presenten notables novetats. Comptarem, òbviament, amb una important dosi de música per a cobla, amb l’actuació de la cobla Mediterrània, que per iniciar la primera part interpretarà la sardana “Arborada”, en homenatge al recentment desaparegut mestre Manuel Oltra, a més de sengles peces de Josep Serra, Narcís Costa i el mateix Joaquim Serra. Per acabar la primera part amb l’estrena de l’obra d’encàrrec d’enguany que ha estat escrita pel mestre Pedro Pardo, compositor i actual director de l’Orfeó Lleidatà.
 
I a continuació comptarem amb l’actuació de dos solistes de renom internacional com la mezzo-soprano Marta Valero i el pianista Albert Guinovart que ens donaran a conèixer una altra faceta de l’obra de Joaquim Serra realment poc coneguda com és la dels lieder, interpretant-nos un bon nombre de cançons del mestre de Peralada.
 
I també a la segona part ens afegirem a la celebració de l’Any Morera, aquest 2015 que commemora el 150è aniversari del naixement de l’insigne compositor barceloní. El pianista Albert Guinovart la iniciarà interpretant una versió de concert de la sardana “La santa espina” escrita pel mestre Joan B. Lambert. I la clouran tres cançons d’Enric Morera interpretades per tots els actuants conjuntament, sota la direcció del mestre Bernat Castillejo.
 
PROGRAMA 
Primera part

Cobla Mediterrània Bernat Castillejo i Pedro Pardo, directors
 
Arborada, Manuel Oltra i Ferrer
La reina de les flors, Josep Serra i Bonal
Imelda, Narcís Costa-Horts
Dansa de fadrins, Joaquim Serra i Corominas
Oratge (estrena), Pedro Pardo i Bañeres
 
Segona part

Albert Guinovart, piano
 
La Santa Espina, Enric Morera i Viura
(Transcripció lliure per a piano de Joan Baptista Lambert)
 
Marta Valero, mezzo-soprano
Albert Guinovart, piano
Cançons de Joaquim Serra i Corominas
Brollador gentil, Joan M. Guasch i Miró
No enyoris mes cançons, Ramon Surinyach i Senties
Camp de fajol, Joan M. Guasch i Miró
Aquelles cançons, Ramon Pérez i Vilar
Elegia d’una rosa, Josep Carner i Puigoriol
Cançó voluble, Josep Carner i Puigoriol Cançó florida, Josep Carner i Puigoriol
Sonet als llavis, Josep Carner i Puigoriol
 
Marta Valero, mezzo-soprano
Albert Guinovart, piano
Cobla Mediterrània
Bernat Castillejo, director
Cançons d’Enric Morera i Viura
La font, Josep M. de Sagarra
La paula té unes mitges, Lluís Plana i Taverna Abril, Josep M. de Sagarra
 
Presentador: Jordi Saura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada