Pàgines

dijous, 5 de novembre del 2015

NOVA TEMPORADA DELS AMICS DELS CONCERTS

Els Amics dels Concerts presenten una nova temporada eclèctica
 
Memorial Joaquím Serra 2013 / Font: Avi Botet
 C.S.C. - Servei de Premsa

Els Amics dels Concerts de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona comencen aquest proper dissabte, 7 de novembre, la temporada 2015-2016. Les propostes d’enguany oferiran una variada selecció de temàtiques i intèrprets. Tot i això, hi haurà un element unitari: la música d’Enric Morera sonarà sempre a cadascun d’ells, en el marc de l’Any Morera per recordar el 150 aniversari del seu naixement.

El 1r concert permetrà conèixer els 2 primers discs que va gravar la Ciutat de Girona per a la col·lecció titulada ‘Fonoteca de cobla’. Aquest projecte el va endegar el passat 2014 i vol gravar per preservar peces musicals de compositors gironins que per diverses raons han sigut oblidats tot i la importància que van tenir a la seva època. Això vol dir que no només s’hi poden escoltar sardanes, sinó també valsos, polques o vals-jota, entre d’altres. Aquesta cita musical serà a La Sala de l’Espai Francesca Bonnemaison, al carrer de Sant Pere Més Baix, 7 de Barcelona, a les 19:30 h.

El 2n concert serà el tradicional Memorial Joaquim Serra, el diumenge, 22 de novembre 2015, a les 11:30 h. a l’Auditori Axa (Avinguda de la Diagonal, 547). S’hi podrà gaudir de la cobla Mediterrània amb n’Albert Guinovart, piano; na Marta Valero, soprano i en Bernat Castillejo, director.

El dissabte, 19 de desembre, a les 18:00 h., tindrà lloc el concert de Nadal a La Sala de l’Espai Francesca Bonnemaison, al carrer de Sant Pere Més Baix, 7 de Barcelona. Serà, com habitualment, en col·laboració amb el Foment de la Sardana de Barcelona amb la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

La 4a proposta serà el divendres 29 de gener 2016 a les 19:30 h. al Conservatori Municipal de Música. En aquesta cas es podrà gaudir de la cobla dels alumnes del Conservatori i de l’espectacle titulat ‘Sol de flabiol’, amb el grup Jazz Cat. S’hi podran escoltar diverses peces amb 3 músics i 1 flabiolaire. L’accés a l’actuació serà gratuïta.

El darrer concert serà el de Carnestoltes, el divendres, 26 de febrer, a les 19:30 h., també al Conservatori Municipal de Música. En aquest cas la cobla dels alumnes del Conservatori i la cobla Mediterrània interpretaran peces a 2 cobles. S’hi podrà gaudir de la presentació d’un disc dedicat a en Joan Vilajoliu. La idea de fons és fomentar que els joves músics del Conservatori s’engresquin a interpretar música des de la formació de la cobla. L’entrada a aquest concert també serà lliure.

Les entrades per accedir als espectacles es podran comprar al propi espai del concert o amb reserva prèvia a l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona. El cost oscil·la entre els 7 i els 10 €.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada