Pàgines

divendres, 8 de juny del 2018

L'Aplec de les Violetes tindrà una 'hora groga' pels presos polítics amb una sardana d'estrena

L'Aplec que organitza l'Obra Sardanista Violetes del Bosc davant la Catedral de Barcelona tindrà  a de 2/4 de 8 del vespre tota una 'hora groga' dedicada als presos polítics, i s'hi estrenarà una sardana amb melodies dels càntics de les manifestacions.
 
L'acció consistirà en la interpretació de 6 sardanes patriòtiques, com La Santa Espina, d'Enric Morera; Somni de llibertat, de Jordi Paulí o La veu de Catalunya, de Josep Maria Ruera, entre d'altres. Entre elles s'hi estrenarà una sardana de Joan Barcons que recopila els motius dels càntics de les manifestacions que s'han popularitzat durant les darreres convocatòries reivindicatives. L'autor, a més a més, ha cedit es drets d'autor al fons de solidaritat amb els presos polítics. Així mateix, els diners que es recaptin durant l'Aplec aniran a favor de la caixa de solidaritat. Al final, les 3 cobles interpretaran a conjunt una sardana també molt simbòlica amb un arranjament especial.
 
A més a més, entre sardana i sardana hi haurà la intervenció de representants de l'ANC i Omnium i de familiars de diversos presos polítics. En aquest sentit, l'organització remarca al programa de mà que "tenim també necessitat de reivindicar els nostres drets democràtics i la solidaritat amb els presos polítics, que ho son, diguin el que diguin.".
L'Aplec de les Violetes de Barcelona és una de les cites sardanistes més conegudes de la ciutat de Barcelona, per la seva ubicació i per l'entitat que l'organitza. Enguany arriba a la 24a edició i hi participaran les cobles Marinada, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i La Principal del Llobregat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada