Pàgines

dilluns, 25 de juny del 2018

Nou disc de la Ciutat de Girona centrat en les sardanes primerenques de Viladesau

PortalSardanista
       
La cobla Ciutat de Girona ha llançat la mercat un nou disc, centrat en la figura de Ricard Viladesau. El volum es titula Ricard Viladesau. Primeres sardanes, 1933-1951 i és un recorregut per les seves obres primerenques, la majoria sense gravacions prèvies.
Així, fins a 9 de les 13 sardanes disponibles serà la 1 vegada que tenen un enregistrament. Alguns dels títols que hi consten són Records de Torre Valentina, El nunci, Cant diví, Lali, Camí de Mèxic, Entremaliada, Idil·líca o Un trosset d'Empordà. També s'hi poden trobar d'altres obres molt més conegudes i ja gravades com Hermínia, A en Josep Coll o Calongina.
El disc, a més a més, compta amb un llibret amb fotografies i col·laboracions de persones vinculades a l'autor sobre la vida i l'obra del compositor. En concret, són textos de Jordi Molina, que va ser alumne de Viladesau i és el comissar de l'exposició Viladesau. El príncep de la tenoraViladesau. El príncep de la tenora; Francesc Sánchez Carcassés, comissari de l'Any Viladesau i Esteve Molero, compositor i director.
El disc es pot comprar a través de la cobla, a un preu de 15 €. Se n'ha fet 500 còpies i la producció musical ha anat a càrrec de Josep Maria Serracant. La direcció musical correspon a Jesús Ventura. El disc ha estat possible gràcies a l'Ajuntament de Calonge, l'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà, la Confederació Sardanista de Catalunya i Músics per la Cobla.
La seva producció s'emmarca en la celebració de l'Any Viladesau i és gràcies als ajuts que la Confederació Sardanista de Catalunya atorga per incentivar l'edició discogràfica de sardanes, obres per a cobla i d'altres materials d'interès per al sector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada